Den här söndagen har innehållit lite mer jobb än vanligt – utöver mina vanliga två klasser (en AntiGravity, en cykel) har jag även varit med på onlineutbildning om gruppträning på STC, samt lagt ner några timmar på att få till ett nytt gruppträningsschema i vårt nya bokningssystem BRP. Den 1 juni byter nämligen min arbetsgivare Puls & Träning namn och går upp i gymkedjan STC. Det innebär förstås en massa ändringar, många av dem ”bakom kulisserna” i form av nya rutiner, nya datasystem och sånt. Ganska trött i både kropp och huvud, och då är det bra med god mat som går snabbt att laga. Det här grymma receptet har jag fått i Ekolådans receptblad som åker med veckans leverans, och det blev snabbt en favorit. Du kanske också vill testa?
Kycklinggryta med paprika och fänkål
- ca 500 g kycklingfilé (jag tar lårfilé pga smakar mer)
- 2-3 msk olivolja
- 1 tunt skivad lök
- 2 tunt skivade vitlöksklyftor
- 1-2 strimlade paprikor, snackpaprika eller annan sort
- 1/2 – 1 fänkål, tunt skivad
- 1 dl vitt vin (funkar även med bubbel om det är det enda som finns!)
- 1 dl kycklingbuljong
- 1 burk krossade tomater, 400 g
- 1 dl svarta oliver
- 0,5 dl grovt strimlad basilika
Fräs kycklingen, lite i taget i en stekpanna. Låt den få lite färg. Salta, peppra och lägg över i en gryta. Tillsätt lök, paprika, vitlök och fänkål och låt fräsa i ett par minuter.
Häll sedan i vin, buljong och krossade tomater. Lägg på ett lock och låt sjuda i 10 minuter. Vänd ner oliver och basilika, och smaka av med mer kryddor. Hemma hos oss får en ris till, du gör såklart som du vill. Eventuellt kan du behöva dricka upp kvarblivet vitt vin till maten, om det var mer än 1 dl vin i din flaska.
Smaklig måltid och trevlig söndagkväll!